Fundacja Alior Banku sfinansowała zakup 6 foteli do chemioterapii dla Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego w Bytomiu

2 lutego 2024

W ramach trzeciej edycji wyzwania charytatywnego „Chodźmy razem” ponad 520 pracowników Alior Banku, przez cały październik w 2023 roku, poprzez różne aktywności fizyczne m.in. spacerowanie, bieganie czy jazdę na rowerze walczyło o kilometry wymienne na złotówki. Dzięki wspólnemu wysiłkowi uczestników akcji, Fundacja Alior Banku zebrała łącznie 60 000 zł na wsparcie działań Fundacji Rak’n’Roll. Środki zostały przekazane na zakup nowoczesnych foteli do chemioterapii w Wojewódzkim Szpitalu Specjalistycznym nr 4 w Bytomiu.

Działalność dobroczynna jest fundamentem powstania i funkcjonowania Fundacji Alior Banku. Nasi pracownicy zawsze w pełni angażują się w kolejne akcje charytatywne i chcą być częścią organizacji, która im to umożliwia. Wspieramy, jak możemy, podczas zbiórek, poświęcając czas na wolontariat czy zbierając kilometry. W październiku po raz kolejny dołączyliśmy do wyzwania „Chodźmy Razem”. Tegoroczny wynik akcji pozwolił na zakup specjalistycznych foteli, które wesprą leczenie pacjentów onkologicznych szpitala w Bytomiu. Niestety, ale choroby nowotworowe dotykają coraz większą część społeczeństwa, dlatego też po raz kolejny postanowiliśmy okazać wsparcie Fundacji Rak’n’Roll. Podziwiamy wielką wolę walki wszystkich chorych i wierzymy, że będzie to kolejny krok do zdrowia

– mówi Aneta Różańska, prezes zarządu Fundacji Alior Banku

Serdecznie dziękujemy wszystkim zaangażowanym w akcję!

Fotele dla szpitala